50 g smör
50 g 70% choklad
3 ägg
50 g (1 dl) hasselnötter (mandel ?!)
Hacka hasselnötterna.
Vispa ägggulorna poröst och länge.
Smält chokladen tillsammans med smör (i mikron, översmält inte då kan chokladen bränna sig, utan smält inte helt och rör det sista.
Vispa äggvitorna väl och hårt för sig tills man kan vända på byttan.
Blanda äggulorna, hasselnötterna tillsammans med choklad- och smörblandningen.
Vänd sedan ned äggvitorna försiktigt i blandningen.
Häll upp smeten i muffins/bull-formar med en sked.
Grädda i ugn cirka 20-25 minuter i 150 grader.
lchfrecept.com
5 kommentarer:
Smidigt med få ingridienser.. hoppas dom blir goda!! :)
Kanske värt att testas, lät gott... men kan man göra de utan nötter? eller de går inte kanske :) mysig blogg du har i alla fall :)
utan nötter vet jag inte, det ersätter ju vanligt njöl.. men prova! Skriv gärna hur de blev!
Ju mer jag tänker på det så borde det ju gå utmärkt att göra oopsiebröd-smeten och tilsätta rent kakaopulver och lite sukrin, ska testa detta snart, återkommer med resultatet!
Skicka en kommentar