lördag 7 januari 2012

Caprese - Chokladkladdkaka från Capri


Ingredienser:
3 dl mandelmjöl
1 dl po fibrer
200 g mörk choklad
200 g smör
1.5 dl sukrin
25 g (ca 4 msk) kakao
5 ägg
ev 1 msk rom alt. några droppar pepparmyntsolja

Ut med julen

Idag har jag och sambon (stor) städat ut julen, granen är borta - tack gode gud, trodde jag skulle bli galen på alla barr..
Efter städningen bakade jag, LCHF i allra högsta grad! 

Caprese - Chokladkladdkaka från Capri...

.. låter inte all dumt! Hoppas de som ska bli bjudna på den gillar den. Tänker inte säga att den är "nyttig" innan de har smakat! Lägger ut receptet under fliken, där det hör hemma!

Igår hade vi också fika gäster, då satte jag fram LCHF chokladbollar. Fick ett mycket rart svar på om de var goda. "Inte för att vara så, men jag tyckte inte de var sååå goda" Nänä, fler till mig!

Ikväll bär det av på restaurang, sen Arlövsrevyn.. Ska bli väldigt trevligt!

Ha en skön kväll alla söta!

tisdag 3 januari 2012

LCHF pasta - Testlagat!

Nu har jag testat detta receptet 2 gånger! En gång tillsammans med köttfärssås och en gång i pasta gratäng.
I love it! Världs bäst, toppen underbart... verkligen lika gott som färskpasta, om inte ännu bättre! Tricket är att låta smeten "sätts sig", sen lägga mellan två bakplåtspapper, kavla tunt och sen skära ut i remsor med en pizza slicer... Bli jätte gott och jätte bra!



Ännu ett recept som måste prövas!
Pasta är inte lätt att ersätta, ibland strimlar jag bitkål occh koker upp lite snabbt , eftersom jag (och många andra äter med ögat så har jag "spagetti" på tallriken, precis som sambon).

Men detta kommer jag testa!

LCHF tagliatelle4 ägg
1,25 dl färskost
1/2 dl fiberhusk

Sätt ugnen på 150 grader
Vispa äggen poröst
Tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
Låt svälla i ca 10 minuter
Vispa igen
Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i ca 10 minuter
Låt svalna och skär sedan tunna strimlor (som spaghetti) av degen
Receptet lånat av http://receptlchf.blogspot.com/2011/03/lchf-pasta-carbonara.html

BRRÖÖÖÖDD

Mack-människa som man är så ska jag villigt erkänna att Ooppsies inte riktigt är vära att kallas mackor.. mer omelett. Hittade nyss detta recepter på "Leva med LCHF".
I kommentarerna står att det är lite smuligt, går att frysa och är väldigt gott, värt att testa tycker jag!

Ingredienser

  • 2 dl linfrö
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl mandel
  • 50 g kruska kli, fibrex eller fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 msk brödkryddor
• Mixa allt till “mjöl” i en mixer.

Blanda sedan ihop

  • 50 g smör
  • 1 dl crème fraiche
  • 250 g keso
  • 6 ägg

Gör såhär

• Sätt ugnen på 175 grader.
• Mixa alla nötter och frön till “mjöl” med exempelvis en mixer.
• Blanda sedan ihop resten av ingredienserna och häll ned i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper.
• Grädda i 60-80 min (beroende på ugn).
• Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.
En skiva innehåller cirka 1,1 g kolhydrater.

(källa: levamed lchf.se)

söndag 1 januari 2012

Nytt år, nya tag!

Firade det nya året på bästa tänkbara sätt igår, god mat, god dricka, goda vänner och massor av dans!
Detta året har varit ett av de bästa och jag hoppas att det kommande blir minst lika bra!

Nu är det även dags för nya tag med kosten - tillbaka till LCHF! Förstår inte riktigt varför jag slutade med det, mår helt fantastiskt bra av att inte äta en massa kolhydrater, klar och pigg i hjärnan igen..
Så därför har jag varit riktigt flitig, bakat Ooppsi bröd (se recept) och chokladbollar!
Gäller att ligga ett steg före ifall man blir sugen på något gott, annars är det lätt att falla tillbaka...

Imorgon bär det av till Österlen på jobb.. eller jobb och jobb.. tystnad,genenskap, 3-rätters.. inga vanliga arbetsdagar! Ska bli riktigt roligt!