lördag 7 januari 2012
Caprese - Chokladkladdkaka från Capri
Ingredienser:
3 dl mandelmjöl
1 dl po fibrer
200 g mörk choklad
200 g smör
1.5 dl sukrin
25 g (ca 4 msk) kakao
5 ägg
ev 1 msk rom alt. några droppar pepparmyntsolja
Till servering:
vispad grädde och ev myntablad
Gör så här
Smält choklad och smör i micron. Tillsätt sukrin och sikta ner kakao under omrörning. Tillsätt mandeln och därefter ett ägg i taget samt ev rom. Rör hela tiden kraftigt (eller med elvisp).
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 25 cm i diameter.
Grädda i 150 graders ugn 50-60 min beroende hur "kladdig" du vill ha den. Den ska vara lite lös inuti när du tar ut den.
Etiketter:
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Kan nu konstatera att den var mycket god!!
Skicka en kommentar