onsdag 9 mars 2011

Mmmmmm....

I morgon ska jag bjuda mina kollegor på fika, och då blir det Morotskaka för hela slanten, syndigt gott!

Morotskaka

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja (vi använde rapsolja)
4 1/2 dl rivna morötter



60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime/citronsaft
100 gram philadelphiaost



1. Sätt ugnen på 150 grader.
2.Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.

4. Tillsätt olja och rårivna morötter.
5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. Låt kakan svalna.
8. Vispa ihop frostingen så den blir krämig. Bred ut över kakan, har du gjort lite extra räcker det till att även fylla sidorna med den. Dekorera alternativt med ett fint strössel.


Kommer lägga upp bilder när kakan är klar!

1 kommentar:

Ann-Sofie sa...

Mmmm syndigt gott...
Verkligen mat för själen :)