fredag 11 februari 2011

Frö Kex

Ingredienser:
  • 2 dl linfrön
  • 1,5 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor, rostade 
  • Salt eller annan krydda

Gör så här:
Häll alla ingredienser utom salt i en skål, täck med vatten och låt stå kallt över natten. Fröna
absorberar vattnet och linfröna bildar gele som binder ihop resten av fröna till en smet. Bred ut på bakplåtspapper i en braspanna, försök få det så jämnt. Strö över salt
eller någon annan krydda. Baka i 125°c i 60 minuter med stängd ugnslucka.
Sänk sen värmen till 100°c och grädda ytterligare 60 minuter och öppna ugnsluckan lite då och då (ungefär varje kvart) för att släppa ut fukten.
 
Stäng av ugnen, låt plåten stå kvar i ugnen och ha ugnsluckan öppen lite grann och låt stå där tills ugnen svalnat.
Ta ut och bryt i valfria stora bitar.
 
Det ska bli krispigt och torrt! Om smeten fortfarande är mjuk efter den andra timmen, låt grädda en liten stund till och känn av med jämna mellanrum.

tips är att ha på lite dessert ost och paprika! Helg lyx!

Källa: LCHF recept


Inga kommentarer: