1 1⁄2 dl mald mandel eller mandelmjöl
2 msk sesamfrön
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1⁄2 tsk salt
2 ägg
1 dl crème fraîche
2 msk smält kokosfett
Min variant:
12 Frukostfrallor
Min variant:
12 Frukostfrallor
1 dl pofibrer (ICA)
2 dl mald mandel eller mandelmjöl (ICA)
2 dl mald mandel eller mandelmjöl (ICA)
4 msk sesamfrön
3 msk fiberhusk (ICA - glutenfria hyllan)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 ägg
2 dl crème fraîche
(2 msk smält kokosfett) - (Hälsokostens, inte kokosfett som man gör ischoklad av)
Sätt ugnen på 200°. Blanda mandelmjöl, pofibrer, sesamfrön, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke.
Tillsätt sedan ägg, crème fraiche och (kokosfett) och rör till en jämn smet. Låt degen svälla i cirka fem-tio minuter.
Dela degen i 12 bitar och forma till små runda bullar. Lägg bullarna på bakplåtspapper eller på en välsmord plåt. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter och låt sedan svalna på ett galler.
Ett tips är att blande smör, kanel och sötning (steviosa, sucrin eller liknande), göra en fördjupning i mitten, och sen trycka ner smöret där.
Ett annat är att toppa med riven ost eller några goda frö, varför inte sesam på toppen - perfekt som hamburgerbröd!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar